2018. január 27., szombat

TÓBIÁS GYÖRGY, EREDETI, 60x80-s olajvászon - Jelenlegi ára: 40 000 Ft


Tóbiás aláírással, 60x80-s olajvászon , eredeti,  A  keret ajándék.
 
Előéletéről csak az eladó elmondása van, miszerint EREDETI alkotás. Eredetét én eldönteni nem tudom, és nem is akarom, rá  bízom, a Vatera  népes táborára az alkotás sorsát. Jó licitálást.
Garanciát vállalok arra, hogy az aukció tárgyát képező festményről valósághű, jó minőségű fotókat tettem fel, és a szerencsés vevő a fotókon látható állapotban kapja meg a festményt.
A kép Tóbiás György (1902, 1968, Szeged, Szeged) alkotása.
Jelezve Jobbra lent "Tóbiás "
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. Tanulmányait Heller Ödönnél kezdte, majd a kecskeméti művésztelepen Révész Imre mellett folytatta. Münchenben, Bécsben és Itáliában járt tanulmányúton. Hazaérte után szülővárosában, Szegeden telepedett le. Tárlatokon való mellőzése miatt - az 1962-es gyűjteményes kiállításást megelőző két évtizedben - nem szerepelt bemutatókon. 1932-ben, 1964-ben és 1967-ben Szegeden volt egyéni tárlata. 1966-ban a Magyar Nemzeti Galériában vett részt csoportos bemutatón. Már induláskor portréival tűnt fel, sikeres arcképfestő volt. Ezen induló munkáira Juhász Gyula is felfigyelt, és bátorította a fiatal festőművészt. A kubikos vagy földművelő munkásokon kívül, az emberi tevékenység kulturális és érzelmi epizódjai is érdekelték, amelyeket egy-egy olvasó, zongorázó, sakkozó alakja fejezett ki. Számos alkotása a szegedi Móra Ferenc Múzeumban található. (SzZ: SzÚK, SzZ-Sz-K)


Jelenlegi ára: 40 000 Ft
Az aukció vége: 2018-02-11 21:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése