2021. szeptember 26., vasárnap

Ritkaság!Gyönyörű acél Longines Conquest óra dobozzal az 1970-es évekből - Jelenlegi ára: 74 900 Ft


A Longines márka története
 
 
A Saint-Imier-ben található Longines óravállalatot Auguste Agassiz alapította 1832-ben. A cég birtokában van a legrégebben regisztrált kereskedelmi logo, és napjainkban a Swatch Group birtokában van.
 A Longines elsősorban aviátor óráival lett híres. A cég egyik igazgatója személyes jóbarátja volt Charles Lindbergh-nek, és transz-atlanti útja után a pilóta tervezett egy, a repülést megkönnyítő órát. Ezt az órát a Longines elkészítette számára, és teljesen az ő igényeihez igazította. Ezt a modellt a cég a mai napig is gyártja.
 Híres pilóták, felfedezők egyaránt felkeresték a Longines-t. A Longines támogatta az első modernkori Olimpiai játékokat is. 1899-ben a Longine az Északi-sarkra utazott Louis Amédée de Savoie felfedezővel. Az 1912-es baseli Szövetségi Tornaversenyen szintén a Longines biztosította az időmérőket. A cég biztosít időmérőket a Tour de France és a Forma-1 számára is. Nem véletlen tehát, hogy napjainkban a Longines széles körben ismert sportóráiról és kronográfjairól egyaránt.
1832-es alapítása óta a Compagnie des Montres Longines Francillon S. A. a világ elsőszámú óravállalatai közé tartozott. A vállalat 2007-ben ünnepelte 175. születésnapját.
 A Longines története 1832-ben keződött, amikor Auguste Agassiz Saint-Imier apró falucskájában kapott állást a Comptoir Horloger Raiguel Jeune vállalatnál. Már 1833-ban két társával átvette a cég irányítását, és Comptoir Raiguel Jeue & Cie néven folytatták tevékenységüket. A vállalat ekkor még az akkor uralkodó üzleti modellnek megfelelően működött, tehát kívülálló órásmestereknek szállítottak nyersanyagokat és alkatrészeket, ők otthonaikban összeállították, és a kész darabokat a cég visszavásárolta tőlük.
 1847-re Agassiz lett a vállalat egyetlen tulajdonosa, és ekkor a cég az Agassiz & Compagnie nevet kapta. Unokaöccse, Ernest Francillon 1852-ben csatlakozott a vállalathoz. Az 1850-es években Francillon fokozatosan átvette az irányítást gyengélkedő nagybátyjától, és a hagyományos órák fejlesztésére kezdte fektetni a hangsúlyt. Miután végleg átvette a mindennapi irányítást nagybátyjától a gyártás racionalizálására szeretett volna törekedni. Ekkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy az addigiakkal ellentétben az órakészítés minden fázisát „ egy tető alatt” kellene elvégezni, így egy integrált folyamaton belül sokkal produktívabb és jobb minőségű órákat lehetne előállítani.
 1866-ban Francillon megvásárolt két szomszédos telket a Suze folyó partján, amelyet a helyiek csak Les Longines-nak neveztek. Itt építtette fel gyárát, amiben az óragyártás minden folyamata immár egy fedél alatt történhetett. Egy évvel később Francillon felvette Jacques David mérnököt, hogy tervezzen a gyár számára az óragyártáshoz szükséges gépeket. David segítségével a gyár immár képes volt Francillon legmerészebb álmainak megvalósítására. Még ebben az évben a Longines forgalomba hozta első, házon belül összeállított óraművét. Azelőtt az órákat egy kulcs segítségével lehetett felhúzni, ez a szerkezet azonban már koronával volt ellátva. Ez az óra a Párizsi Világvásáron bronzérmet kapott, és a cég a XX. század első harmadáig töretlenül fejlődött, és 1911-re 1100 ember foglalkoztatott, és a világ minden táján adott el órákat.
 Longines védjegyévé vált szárnyas homokóra logót 1880. július 19-én jegyezte be a Swiss Federal Office of intellectual Property.
Gyűjteményből kihagyhatatlan  gyönyörű  nagyobb méretű  Longines Conquest acél óra saját caliber 706 szerkezettel kb  1970-es évekből szép új bőr szíjjal dobozzal.
Swiss made!
Mérete : 35mm korona nélkül! Legnagyobb tokátmérő 40mm
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjtői  darab!!
Gyönyörű hibátlan számlap szép eredeti mutatókkal jelzett saját koronával. Szép  acél tok csavarós acél hátlappal. Karc mentes plexi. Szerkezete teszi dolgát működik. Hozzá szép újbőrszíj. Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a gyönyörű   Longines óra. A képek magukért beszélnek. Mérete : 35 mm korona nélkül. Legnagyobb tokátmérő 40mm
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!
Posta: 1100 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 74 900 Ft
Az aukció vége: 2021-09-27 00:47 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése