2016. szeptember 25., vasárnap

Ötlevelű GINZENG ginseng, BIO JiaoGuLan TEA (120g) - Jelenlegi ára: 4 990 Ft

Ötlevelű GINZENG, vad BIO JiaoGuLan TEA (120g)
Ez egy prémium kategóriás jiaogulan (csak a növény fiatal hajtásait tartalmazza, a nagy leveleket és a szárát nem)! Kína egyes hegyein vadon termő növényekről származik, 100% BIO!!!
A doboz méretei: 9x15cm (kb. mint egy befőttesüveg). Tehát ez rengeteg tea!
A jiaogulant a kínai népi orvoslás a "Halhatatlanság növénye" -ként említi.
Ázsia egyes területein teaként fogyasztják, naponta többször is. A gyógynövény hívei, terjesztői előszeretettel hivatkoznak arra, hogy a növény eredeti élőhelyén kiemelkedően magas a 100 éves kort megért emberek aránya.
Egyes források ötlevelű-ginzengként is említik, azonban ez megtévesztő lehet, mert a jiaogulannak növénytanilag semmi köze a ginzenghez. Azok, akik Kínában ismerik ennek a növénynek az áldásos tulajdonságait azt mondják rá: olyan, mint a ginzeng, csak jobb. A jiaogulan szaponinta rtalma négyszerese az ázsiai ginzengének, s erősebb hatásúnak is tartják. Baktériumellenes és gyulladáscsökkentő hatású, használható a vérnyomás beállítására, az immunrendszer serkentésére, fokozza a zsíranyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a szervezetet.
A jiaogulan a következőkre van jó hatással (a természetgyógyászat szerint):
Antioxidáns: csökkenti a szuperoxid gyökök mennyiségét.
Adaptogén: normalizálja az idegrendszer működését.
Álmatlanság: pozitív hatása van az álmatlanság kezelésében.
Vérnyomás: szabályozza a vérnyomást.
Szívműködés: serkenti a szívműködést.
Koleszterin: csökkenti a koleszterinszintet.
Fehérvérsejtek: serkenti a fehérvérsejtek termelését.
Immunserkentő: erősíti az immunrendszert.
Diabétesz: javulást okoz a cukorbetegségben szenvedők állapotában.
Elkészítése:  1-2 teáskaná l tea kell 1 liter teához. A víz hőfok! a lehetőleg 75C° körüli legyen. Majd rövid áztatás (pár perc) után leszűrhető. Ezután újból fel lehet önteni a tealeveleket 1 liter vízzel, és egy pár perc várakozás után megint lesz 1L teánk, ami csak kevéssé marad el ízben és hatóanyagban, mint az első felöntés. Majd, leszűrést követően akár harmadszor is felönthetőek a tealevelek újabb 1L vízzel! Tehát, ha pl. csak kétszer önti fel a tealeveleket 1-1 liter vízzel (majd eldobja), még akkor is csak 100Ft -jába esik 1 liter csúcsminőségű tea (ami magas antioxidáns és természetes!!! ásványi anyag tartalmával többet ér, mint egy multivitamin tabletta)!
A halhatatlanság-növény egészségessé tesz!!!
A jiaogulan rendkívül erős adaptogén - vagyis olyan gyógynövény, amely segíti a szervezet alkalmazkodását és a stresszel való megbirkózását. Más szavakkal, egyensúlyba hozza a szervezet működését. Stresszhelyzetben az adaptogén se gíti a szervezetet. Erősíti az immunrendszert, és megakadályozza, hogy a stressz - legyen az munkahelyi probléma, a levegőben található méreganyagok, nem megfelelő táplálkozás vagy bármi más - károsítsa a szervezetet.
Az 1990-ben végzett állatkísérletek azt mutatták, hogy a növény fokozta az egerek ellenálló-képességét túlzott fizikai igénybevétel, oxigénmegvonás, elektromos ingerlés és magas hőmérséklet esetén.
Hasonlóképpen, a jiaogulan az embereken végzett megfigyelések során is hatékony adaptogénnek bizonyult. 300 sportolónak adtak dzsiogulant verseny előtt, a kontrollcsoport pedig placebót kapott. A tesztcsoport minden tagja arról számolt be, hogy több energiája volt, élesebbek voltak a reflexeik, ugyanakkor kevésbé izgultak a verseny előtt és közben.
Emellett a növény a vizsgált esetek 89-95 százalékában elősegítette a mélyebb, nyugodtabb alvást is. Vagyis, ha a szervezet nek pihenésre van szüksége, akkor a jiaogulan abb! an segíti, ha pedig energiára van szüksége, akkor abban.
A jiaogulan aktív hatóanyagai erős antioxidánsok, amelyek megkötik a szervezetben található szabad gyököket. Ezzel megelőzik a DNS-károsodást (amelyet az oxidáció okozna), és késleltetik az öregedést - ezért él jó néhány jiaogulant használó kínai száz évig is.
A Loma Linda Egyetem 1992-ben végzett kutatása kimutatta a jiaogulan antioxidáns hatását. A növény hatása értékes lehet számos betegség, például az érelmeszesedés, májbetegségek és gyulladások kezelésében és megelőzésében.
Részben rendkívül erős antioxidáns hatásának köszönhetően a jiaogulanról kimutatták, hogy gátolja a rákos daganatok növekedését. Egy állatkísérlet során patkányoknak két hétig dzsiogulant adtak, mielőtt karcinogén anyagot juttattak volna a szervezetükbe. Miután 18 héten keresztül kapták a karcinogén anyagot, a patkányokat felboncolt ák. Nemcsak kevesebb tumort találtak a tesztcsoportban, mint a kontrollcsoportban (azok az állatok dzsiogulant nem kaptak, csak karcinogén anyagot), hanem a jiaogulan mintegy hat héttel késleltette a daganatok kifejlődését is, pedig a patkányok rendszeresen kaptak karcinogén injekciókat.
A klinikai kutatások során a kutatók felfedezték, hogy a jiaogulan növelte a természetes ölősejtek aktivitását húgyúti daganatokban szenvedő betegeknél, segítve a szervezetüket, hogy felvegyék a küzdelmet a daganatok növekedése és terjedése ellen.
A magas és alacsony várnyomás egyaránt káros az egészségre. A szívrohamtól kezdve az agyi keringés összeomlásáig többféle súlyos problémát okozhatnak, ezért mindenképpen foglalkozni kell ezekkel a problémákkal. A jiaogulan a megfelelő szintre állítja be a vérnyomást, akár magas, akár alacsony volt eredetileg. Magas vérnyomásban szenvedő betegek esetében egy klinika i tanulmány során összevetették a ginzenget és a! jiaogulant. Megdöbbentő eredményre jutottak: a azok közül, akik jiaogulant szedtek, 82 százalék számolt be jelentős javulásról, míg azok közül, akik ginzenget használtak, csak 46 százalék.
A jiaogulan hasonlóan hatékony a magas koleszterinszint csökkentésében. Hatékonyan csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, ugyanakkor növeli a HDL (hasznos koleszterin) szintjét.
Azzal, hogy az LDL szintjét csökkenti, a jiaogulan segít megelőzni az érelmeszesedést, agyvérzést és szívinfarktust.
A gipenozidok növelik a szívizom összehúzódó-képességét. Ezáltal növelik a szívműködés hatékonyságát. Egyszerűbben fogalmazva, a jiaogulan könnyíti a szív munkáját, segíti abban, hogy azonos mennyiségű vért kevesebb erőfeszítéssel legyen képes továbbítani.
Mindezeket az okokat figyelembe véve, a „ halhatatlanság-növény" tökéletes sportolóknak vagy aktív életet élő embere knek, akiknek fontos a fizikai teljesítményük. Fokozódik az állóképességük, és csökken a regenerációhoz szükséges idő. Ezeket a következtetéseket 220 sportoló és 30 egészséges, nem sportoló ember vizsgálatából vonták le. Az elvégzett színes DOPLER vizsgálat során a kutatók úgy találták, hogy a jiaogulan aktív hatóanyagai, más gyógynövényekkel együttműködve nagy mértékben növelték a szív által továbbított vér mennyiségét, anélkül, hogy pulzusszámot vagy a vérnyomást növelték volna.
De a szív nem az egyetlen szerv, amelyet a jiaogulan véd és segít. Gyógyító hatással van a májra is, megóvja a méreganyagok hatásától.
A tüdőnek is hasznos a jiaogulan, különösen a bronchitis kezelésében, mivel eredetileg ennek a betegségnek a gyógyszereként ismerték Kínában. Egy 86 bronchitises beteggel végzett vizsgálatban a jiaogulan a betegek 93 százalékának javított az állapotán . Egy másik vizsgálatban, 96 esetből 93 százal�! �kban segített.
Miután elkészítetted a teát, miért dobnád el a még használható leveleket?
A jiaogulan levelek belső használata: Adjuk hozzá salátához, tésztaételekhez vagy dobva-rázva sütött zöldségekhez. A levelek növelik az étel rosttartalmát, és különleges, édes-kesernyés ízzel gazdagítják. A száraz jiaogulan levelek sütésnél is felhasználhatók: süteményekben, kenyérbe, még fagylaltba is.
Japánban több mint 20 éve fedezték fel a jiaogulant, mint hatékony és egészséges természetes édesítőszert. Ma Japánban a jiaogulant fagylaltokban és üdítőkben is használják.

Jelenlegi ára: 4 990 Ft
Az aukció vége: 2016-10-15 22:28 . Ötlevelű GINZENG ginseng, BIO JiaoGuLan TEA (120g) - Jelenlegi ára: 4 990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése